Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твТези, които управляват държавите в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твТези, които управляват държавите в
Коментари Харесай

Доц. Мангъров в ефир: Майката природа е кучка. Не можеш да я надхитриш

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Тези, които ръководят страните сега, би трябвало да седнат, да си отворят учебниците по епидемиология и да видят по какъв начин стават нещата. Винаги е имало нови вируси, постоянно ще има. Това са азбучни истини. Не може да се изпада в суматоха.

Това разяснява в ефира на 7/8 тв доцент Атанас Мангъров.

Лошото е, че с това всеобщо използване на антибиотици, тъй като всеки, който е с коронавирус взема по няколко антибиотика, ние към този момент сътворяваме устойчивост и бактериални варианти и няма да имаме в един миг с какво да лекуваме бактериални варианти като менингит и всевъзможни такива инвазивни бактериални инфекции, изясни доцентът. 

Ние сме стигнали до там, че децата с бактериален менингит да ги лекуваме с антибиотици, които  не са позволени за приложимост в датска възраст, тъй като тези, които са позволени, са изгърмяни, са издухани. Не правят работа, децата са резистентни към този момент. Просто антибиотика към този момент го употребяват за щяло и нещяло, разяснява той.

Така, както я караме, един от най-хубавите антибиотици в практиката ще стане като ампицилина, като светена вода, добави той.

Ние сега се опитваме да надхитрим природата, а това не става. Майката природа е кучка, приключи разяснява си доцент Мангъров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР